Angi Sept: Jači od grlobolje!

Novosti, akcije i savjeti

Grlobolja je jedan od simptoma prehlade ili gripe. Simptomi prehlade i gripe ponekad su isti, no kod gripe su jačeg intenziteta i dugotrajniji.

Osim grlobolje koju karakterizira bolno i otežano gutanje, promuklost i kašalj, uobičajeni simptomi prehlade ili gripe su: začepljenost nosa, šmrcanje, kihanje, malaksalost, umor i često povišena temperatura uzrokovani virusom ili bakterijom te oslabljenim imunološkim sustavom.

 

Što poduzeti kod grlobolje?

 

Ljekovita kadulja

Preporučuje se liječenje upale grla započeti s biljnim preparatima koji će nam olakšati tegobe i simptome. Tu, prije svega, spadaju antiseptička i dezinficirajuća sredstva koja se primjenjuju lokalno i direktno na sluznicu grla. Tradicionalna i vrlo učinkovita je upotreba kaduljeOna sadrži tujon, koji ima antibakterijsko, antifungicidno i antivirusno djelovanje.

Ljekovite pastile svoju sve veću popularnost i sve širu primjenu zahvaljuju svojoj djelotvornosti i jednostavnosti primjene. Ono što pastile čini ljekovitima jesu antiseptici koje sadržavaju. Njihova je karakteristika da su u malim količinama neotrovni, a dovoljno učinkoviti za čišćenje sluznice od širokog spektra mikroorganizama. 

Kod nadraženog grla, usne šupljine i zubnog mesa potrebno je uzimati dosta tekućine u obliku biljnih čajeva ili toplih napitaka. Antibiotike treba što češće izbjegavati, a uzimati ih samo po savjetu liječnika, kada se utvrdi da se radi o bakterijskoj infekciji.

 

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Kontaktirajte nas

Kako Vam možemo pomoći? Ukoliko imate pitanja na koja niste pronašli odgovor, kontaktirajte nas emailom sa niže priloženim formularom ili nas nazovite na kontakt broj 039 682 623