BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 80KM
LJEKARNA BIOPHARM

Pharmanova Babyrapid hCG test za trudnoću kartica

10,00 KM

Na stanju

Babyrapid hCG test kartica za rano otkrivanje trudnoće.

UPOTREBA

Ne koristite test ukoliko je kesica pocijepana ili oštećena. – Ne koristite test poslije isteka roka trajanja.

Ne koristite jedan test više puta.

– Čuvajte na suhom, na temperaturi od 2-30°C, ali ne zamrzavajte. – Kesica u kojoj se nalazi test treba da bude na sobnoj temperaturi prije otvaranja. – Kada se jednom otvori, test treba da se iskoristi što je prije moguće. – Čuvati van domašaja djece.

– Za in vitro dijagnostičku upotrebu. Nije za unutrašnju upotrebu. – Sadržaj testa dovoljan je za jednu upotrebu. Postupak izvođenja testa:

1. Otvorite kesicu i izvadite test. 2. Stavite reakcionu karticu na čistu i ravnu površinu. Držeći pipetu uspravno, nanesite 4 pune kapi urina (oko 0,2 mL)

u ovalni otvor reakcione kartice, zatim počnite da mjerite vreme. Vodite računa da mjehurići vazduha ne začepe otvor kartice. 3. Sačekajte da se pojave obojene linije. U zavisnosti od koncentracije hCG-a, pozitivni rezultati mogu se vidjeti za samo 40 sekundi.

Za sve rezultate, sačekajte 5 minuta da biste potvrdili svoje zapažanje. Ne očitavajte rezultat poslije više od 30 minuta.

Tumačenje rezultata:
POZITIVAN REZULTAT:

Na traci su vidljive dvije udaljene crveno obojene linije, jedna u polju kontrole (C), a druga u polju testa (T).

NEGATIVAN REZULTAT:

Na traci je vidljiva samo jedna crveno obojena linija, u polju kontrole (C). U polju testa (T) ne pojavljuje se ni crvena, niti ružičasta linija.

NEVAŽEĆI REZULTAT:

Ne pojavljuje se kontrolna linija. Nedovoljna količina uzorka ili nepravilna proceduralna tehnika najverovatnije su razlozi za nepojavljivanje kontrolne linije. Pregledajte ponovo proceduru

i ponovite test sa novom karticom. Ako se ovaj problem opet pojavi, odmah prekinite sa upotrebom kompleta za testiranje i kontaktirajte lokalnog distributera.

Kupi
Brand:

Dostava širom Bosne i Hercegovine

Ocjene kupaca

Trenutno nema ocjena.

Budi prvi koji će ocjeniti "Pharmanova Babyrapid hCG test za trudnoću kartica"

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Upišite naziv proizvoda, tegobu ili simptom

Back to Top
Proizvod je dodan u košaricu