BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 80KM
LJEKARNA BIOPHARM

Dr. Plant kapi ehinaceae (Echinaceae purpureae) 30ml

8,00 KM

Na stanju

Indijanci su ehinaceju koristili za liječenje i prevenciju upala dišnih puteva stotinama godina prije dolaska evropskih useljenika. Početkom 19. stoljeća, bijelci su prepoznali njene koristi i prenijeli je u Europu. Njena popularnost u Europi porasla je nakon istraživanja provedenih sredinom devedesetih u Njemačkoj, koja su dokazala njenu učinkovitost.

Ehinaceja sadrži aktivne sastojke koji imaju antimikrobna i imunostimulirajuća svojstva. Fenoli, prisutni u ovoj biljci, posjeduju jaka antioksidativna svojstva. Ehinacein, jedinstveni spoj, sprječava prodiranje mikroba u zdrave stanice, onemogućavajući virusima i bakterijama da se uspostave u organizmu. Uz to, ehinaceja sadrži alkilamide, polisaharide, glikoproteine i derivate kafeične kiseline, koji dodatno jačaju imunitet.

Kapi ehinaceje imaju antiinflamatorno, imunostimulatorno, antibakterijsko i antivirotično djelovanje. Povoljno djeluju na metabolizam, fertilitet i zarastanje rana, a pomažu i u stimulaciji nespecifične odbrane organizma kod respiratornih i urinarnih infekcija.

Ehinaceja može biti učinkovita u liječenju i prevenciji sljedećih bolesti:

– prehlada
– gripa
– bronhitis
– alergije
– sinusitis
– upala desni
– upala uha
– povećana prostata
– upala mokraćnog mjehura
– candida i herpes virus
– ekcem i psorijaza

Osim za upale dišnih puteva, ehinaceja se koristi i lokalno za ublažavanje upalnih procesa izazvanih ekcemom i psorijazom, te ubrzava proces liječenja od kandide i herpesa. Dezinficira kožu i potiče zarastanje kožnih ozljeda poput ogrebotina, porezotina i opekotina od sunca.

Sastav: etanolno-vodeni ekstrakt ehinaceje (Echinacea purpurea).

Način upotrebe: piti tri puta dnevno 15 kapi u čaši vode, prije jela.

Napomena: ne primjenjivati kod autoimunih oboljenja (poput multiple skleroze, Hashimoto tireoiditisa), trudnoće i dojenja.

Pakiranje: 30 ml.

Kupi
Brand:

Dostava širom Bosne i Hercegovine

Ocjene kupaca

Trenutno nema ocjena.

Budi prvi koji će ocjeniti "Dr. Plant kapi ehinaceae (Echinaceae purpureae) 30ml"

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Upišite naziv proizvoda, tegobu ili simptom

Back to Top
Proizvod je dodan u košaricu