BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 80KM
LJEKARNA BIOPHARM

Dr. Plant čaj ivansko cvijeće (Galii Veri herba) 40g

5,50 KM

Na stanju

Ivanjsko cvijeće ili broćika (Hypericum perforatum) poznato je po svojim ljekovitim svojstvima zahvaljujući aktivnim biljnim spojevima, uključujući iridoidne glikozide, fenolne spojeve (poput klorogenske i kavene kiseline), antrakinone i triterpene. Ova biljka je bogata saponinima koji štite kožu i potiču prirodnu proizvodnju hijaluronske kiseline, održavajući kožu zdravom i svježom.

Aukubin, jedan od glavnih glikozida, posjeduje antibakterijsko djelovanje, dok vitamin C jača imunološki sistem i sudjeluje u sintezi kolagena. Broćika jača prirodne obrambene mehanizme tijela, pomažući u borbi protiv bakterijskih i virusnih infekcija.

Saponini iz broćike korisni su kod kožnih oboljenja poput dermatitisa, psorijaze i akni. Njeno diuretičko djelovanje pomaže tijelu da se riješi viška tečnosti, a grgljanje čaja suzbija upale zbog antimikrobnog efekta.

Broćika također pomaže respiratornom sistemu u izbacivanju sekreta, a djeluje i na obnavljanje stanica bubrega, jetre i gušterače. Čaj od broćike djeluje umirujuće na mišiće i nervni sistem, pa se može koristiti kao sredstvo za smirenje, pomažući u liječenju histerije, epilepsije i nervoznog uzbuđenja.

Tradicionalno se koristi za:

– podizanje imuniteta,
– detoksikaciju organizma,
– izbacivanje suvišne tečnosti,
– liječenje bolesti dišnog sistema.

Pakovanje: 40g.

Kupi
Brand:

Dostava širom Bosne i Hercegovine

Ocjene kupaca

Trenutno nema ocjena.

Budi prvi koji će ocjeniti "Dr. Plant čaj ivansko cvijeće (Galii Veri herba) 40g"

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Upišite naziv proizvoda, tegobu ili simptom

Back to Top
Proizvod je dodan u košaricu