BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 80KM
LJEKARNA BIOPHARM

Dr. Plant čaj kadulja (Salviae folium) 40g

4,00 KM

Na stanju

Kadulja (Salvia officinalis) je snažan prirodni antibiotik širokog spektra, poznata po svojim ljekovitim svojstvima. Izvrsno čisti krv i pomaže u izbacivanju sluzi iz organizma, što je čini korisnom za respiratorne tegobe.

Kadulja je posebno efikasna u liječenju upala grla i krajnika, zubobolje, te upale i krvarenja desni. Njena analgetička svojstva omogućuju grgljanje ili mućkanje čaja od kadulje kako bi se ublažili bolovi i smirila upala.

Istraživanja su pokazala da kadulja može sniziti razinu glukoze u krvi, što je korisno za dijabetičare. Također, poboljšava pamćenje i može imati blagotvoran učinak protiv Alzheimerove bolesti.

Kadulja pomaže i kod probavnih smetnji, smanjujući učestalost povraćanja i proljeva, te poboljšava rad crijeva i želuca. Osim toga, povoljno djeluje na ženske tegobe, regulira menstruaciju, uspostavlja hormonalnu ravnotežu i smanjuje simptome menopauze. Preporučuje se oblaganje donjeg trbuha čajem ili eteričnim uljem tokom bolnih menstruacija i PMS-a.

Ova biljka podržava rad bubrega i sprječava zadržavanje tečnosti u organizmu. U kozmetici, kadulja se koristi za potamnjivanje kose i prikrivanje sijede kose, dok oblozi od čaja pomažu u uklanjanju akni.

Pakovanje: 40g.

Kupi
Brand:

Dostava širom Bosne i Hercegovine

Ocjene kupaca

Trenutno nema ocjena.

Budi prvi koji će ocjeniti "Dr. Plant čaj kadulja (Salviae folium) 40g"

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Upišite naziv proizvoda, tegobu ili simptom

Back to Top
Proizvod je dodan u košaricu