BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 80KM
LJEKARNA BIOPHARM

Dr. Plant čaj komorač plod (Foeniculi fructus) 40g

5,00 KM

Na stanju

Komorač je dvogodišnja biljka koja može narasti do dva metra. Prve godine razvijaju se samo listovi i korijen, dok u drugoj godini raste stabljika i cvjetovi. Ima visoku, šuplju, razgranatu stabljiku s donjim perasto razdijeljenim listovima i gornjim igličastim listićima. Cvjetovi su mali i žuti, grupirani u guste cvatove.

Postoje dvije varijante komorača: gorki i slatki. Plodovi se razlikuju u boji, mirisu i okusu. Gorki komorač je žućkasto-zelenkasto-smeđi, aromatičan i gorkastog okusa, dok je slatki svjetliji, jačeg mirisa i slatkasti.

Gorki komorač ima puno eteričnog ulja, masti i flavonoida. Njegovo eterično ulje potiče rad želuca i crijeva te djeluje protiv grčeva, što ga čini popularnim začinom za teško probavljiva jela. Također razrjeđuje sekret u bronhijama, olakšava iskašljavanje i koristi se kod prehlade, posebno kod dojenčadi.

Komorač ima diuretično djelovanje i čaj od njega smiruje crijeva ako se pije poslije svakog obroka. Mješavina komorača s kunicom pomaže kod problema s jetrom i gušteračom. Ohlađeni čaj može se koristiti za komprese na očima, a također je i sastavni dio čajeva za povećanje količine majčinog mlijeka.

Pakovanje: 40 g.

Kupi
Brand:

Dostava širom Bosne i Hercegovine

Ocjene kupaca

Trenutno nema ocjena.

Budi prvi koji će ocjeniti "Dr. Plant čaj komorač plod (Foeniculi fructus) 40g"

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Upišite naziv proizvoda, tegobu ili simptom

Back to Top
Proizvod je dodan u košaricu