BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 80KM
LJEKARNA BIOPHARM

Dr. Plant čaj krušina kora (Frangulae cortex) 50g

5,00 KM

Na stanju

Krušina ima značajno mjesto u prirodnoj medicini zbog supstanci koje blagotvorno djeluju na organizam. Kora krušine je bogata taninima koji daju opor i gorak ukus, a korisni su u borbi protiv bakterijskih i gljivičnih infekcija. Osim tanina, sadrži i šećere i masti, dok supstanca purgativ daje laksativni efekt, čineći koru krušine značajnom za varenje i pražnjenje crijeva.

Kora krušine potiče rad probavnog trakta, olakšava čišćenje crijeva i pražnjenje, preporučuje se kod neredovne stolice, zatvora, nadutosti i gasova. Njena upotreba ne stvara naviku, ne nadražuje sluznicu želuca i crijeva i ne pojačava izlučivanje crijevne sluzi.

Koristi se za detoksikaciju organizma, olakšavanje žučnih tegoba, snižavanje temperature, hemoroide, liječenje akni, svrab, bolesti slezene, jetre, ciroze, bolesti metabolizma, usporavanje rada srca, slabokrvnost i zatvor. Pomaže kod upaljenih hemoroida i analnih fisura, te potiče protok žuči i sprječava stvaranje žučnih kamenaca.

Krušina također pomaže kod mršavljenja i neredovnih menstrualnih ciklusa. Osnovne indikacije za korišćenje čaja od kore krušine uključuju neredovne stolice, nelagodnost u crijevima, pojavu hemoroida i učestalu nadutost trbuha. Zbog laksativnog djelovanja, čaj se preporučuje konzumirati pred spavanje ili rano ujutro, ne duže od 14 dana.

Pakovanje: 50 g.

Kupi
Brand:

Dostava širom Bosne i Hercegovine

Ocjene kupaca

Trenutno nema ocjena.

Budi prvi koji će ocjeniti "Dr. Plant čaj krušina kora (Frangulae cortex) 50g"

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Upišite naziv proizvoda, tegobu ili simptom

Back to Top
Proizvod je dodan u košaricu