BESPLATNA DOSTAVA IZNAD 80KM
LJEKARNA BIOPHARM

Dr. Plant čaj mentha (Menthae piperitae folium) 40g

4,50 KM

Na stanju

Menta čaj je prirodni iscjeljitelj koji može pomoći kod mučnine, bolova u stomaku i nadutosti. Njegova analgetska svojstva smiruju i opuštaju crijeva, što je korisno za simptome iritabilnog crijeva, proljeva i želučanih grčeva.

Sadrži visoku količinu mentola, koji ga čini prepoznatljivim među biljkama. Menta čaj pomaže u sprječavanju bolesti desni i lošeg zadaha te ima široku primjenu u liječenju različitih zdravstvenih tegoba.

Jedno od ključnih svojstava metvice je ublažavanje stresa. Sadrži veće količine triptofana, koji se pretvara u serotonin, čime podiže raspoloženje. Također smanjuje glavobolju i želučane tegobe uzrokovane stresom. Čaj prije spavanja umiruje organizam i olakšava uspavljivanje.

Metvica sadrži vitamine A i C, kao i aktivne tvari poput ružmarinske kiseline, koje jačaju otpornost organizma na upale i infekcije. Pomaže u smanjenju simptoma prehlade i suhog kašlja, neutralizira slobodne radikale i sprječava upalnu reakciju.

Smatra se da metvica ublažava alergije i astmu. Oblozi od mente pomažu kod alergijskih osipa, a inhaliranje čaja smanjuje začepljenost dišnih puteva. Pomaže i u mršavljenju zbog svog diuretičkog djelovanja, potiče metabolizam i smanjuje apetit.

Analize su pokazale da čaj od mente sadrži značajne količine željeza, što dodatno ističe njegove zdravstvene koristi.

Pakovanje: 40 g.

Kupi
Brand:

Dostava širom Bosne i Hercegovine

Ocjene kupaca

Trenutno nema ocjena.

Budi prvi koji će ocjeniti "Dr. Plant čaj mentha (Menthae piperitae folium) 40g"

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Upišite naziv proizvoda, tegobu ili simptom

Back to Top
Proizvod je dodan u košaricu